1 maj

Havsöringspremiären. Den kommer varje år. Som en vårkänsla faktiskt! Spön, flugor, rullar och allt- vad- det- är ska ses över och fixas till. Jag imponeras av makens brinnade intresse för denna tidskrävande aktivitet, men delar det inte. Saknar nog tålamodet helt enkelt. Tanken på att stå en hel förmiddag med vatten upp till knäna utan ett enda napp är avskräckande nog för mig.

Delar fångsten gör jag dock gärna! Det är otroligt gott med nyfångad öring, citron och kokt potatis. Så mina tummar hålls för att dessa små låtsasflugor ska locka till sig en och annan firre på torsdag!

image61Prickigt värre!

Oj vad synd jag tycker om min lilla älskling som blivit alldeles prickig! Vattkopporna kom i lördags och blir bara fler och fler...

image60

Nu sitter han helst i min famn, dygnet runt, så det blir mindre boggande några dagar framöver. Ha en skön vårvecka!
Tiden blev knapp

Vi åker till denna underbara plats om en liten stund. Dessa bilder är tagna nästan från samma punkt vid olika årstider. Undrar hur det ser ut nu? Önskar alla härlig helg!

image59

Varför ser layouten annorlunda ut? Jag tänker på länkarna här till höger, de är ju inte kvar högst upp. Inte kan det väl vara flytten till nya portalen? Nån som vet?
Vilket vårväder!

      image58
Käre maken kom hem från biblioteket idag med boken "Vandra fjäderlätt" (plus en hög med barnböcker). Jag och Axel har nämligen tänkt gå en liten fjälltur i augusti och behöver förbereda oss på bästa sätt. Det känns spännnade och boken är full av tips om utrustning, mat och en massa annat bra att veta vid vandring i fjäll!

Sen damp "Hus & hem" ner i brevlådan med extrabilaga om nybyggen och vårat hus fanns med! Kul att läsa om arkitekternas åsikter och även fast det inte hamnade på prispallen (de hade 3 favorithus) så fick det bra betyg. Vi har gjort en del förändringar på planlösningen, men länken leder er till ursprungshuset.


En sväng till lekparken för gungning, läsning och sollapning! Härligt!

Fin sittplats

Fina Stokkestolen som Axel dinerar vid var faktiskt aningens sliten och nött lite här och var (syns inte så bra på bilden, men den saknade färg på massa ställen). De sätts verkligen på prov av sina användare! Efter lite lackbets (jag hittade här hemma!) känns den mycket finare. Nästan som ny! Vaxduken med Pettson och findus blir bra skydd mot diverse spill och med lite vadd under rumpan blir den kanske lite skönare att sitta på också.

Jag är inte helt klar med dynan, så ni får se den nålade varianten med lite trådar hängandes här och var.
image57

Utmaning!

Sara har en utmaning hos sig som går ut på att visa bilder från förr. Jättekul tyckte jag och plockade fram denna bild från murkelskogen (murkla=svamp) under tidigt 80-tal. Mamma har berättat att jag brukade ropa: "Jag hittade en!" och sedan svara när de kom för att plocka den: "...men den gick sin väg" Jag var helt enkelt lika retsam då som nu :) 
image56

Minibloggare

Idag tog vi cyklarna och följde strandpromenaden en bit längs älven tills vi hittade en bra fikaplats. Jag lyckades ta med kameran och tog några bilder, men den här tycker jag ändå var roligast!

image54

Axel är alltid på strålande humör på morgonen, vilket gör det lite enklare att vakna vid 5-6-tiden. Har lite svårt att motstå hans leende...

Han tycker mycket bättre om våra leksaker än sin egna, till exempel: mobiltelefonen, fjärrkontrollen, kameran och datorn. Sladdar är också en favorit! 

Undrar vad han skulle blogga om? "Igår åt jag pure till middag och sen läste vi om Raggarråttan Roger och sen försökte jag förklara för mamma och pappa att de inte kan ha så mycket mattor här hemma, det blir så svårt att ta sig fram med gåstolen då! Men de verkar inte förstå..."Tack!

image53
Igår fick jag extra tjocka nummret av hus och hem adresserat till mig. Fullt med massor av rolig och inspirerande läsning! Vet inte vem jag ska tacka för detta, är det "hus och hem" som skickar ut ett provexemplar ibland eller är det min bror som ligger bakom? Tack till vem det än må vara...

Solen visar sig från sin bästa sida även denna dag, så ute kommer den spenderas. Hoppas att även ni har en härlig dag!En annan tid ett annat liv

image52

Den här fina teservisen lämnade min farfmor och farfar efter sig. De hade samlat på sig otroligt mycket saker under sina liv, bland annat ett tjog järnspett, lådvis med stärkta lakan och porslin i mängder. Kul att de kan komma till användning även idag!

Solen strålar ute, så dit ska vi bege oss, berättar senare om vad som damp ner i min brevlåda idag!Lite mammablogg...varning för er som inte gillar sånt, för här kommer ett riktigt mammablogginlägg!

Jag var gravid i en evighet. OK, jag vet att de allra flesta är gravida i knappt 40 veckor. Men vi gick över tiden och graviditeten avslutades med igångsättning just innan jag skulle påbörja vecka 44. De där sista veckorna var en enda lång jobbig väntan då jag letade runt på internet en hel del. Detta resulterade i medlemskap hos några onlineklubbar. En av dessa är Liberoklubben som Axel fick paket från igår! Hur spännande som helst... Det innehöll blöjor, badboll, bindor, engångshaklappar och babyolja. Axel uppskattade både att hämta ut paktetet och badbollen. Han har nu provat sin första "up&go"-blöja, det dröjer nog ett tag innan han är up & going dock... 

image51Vind, vatten, vänner och VÅGOR

Vilka vågor! Jag må ha blivit lite blödig och aningens skrajare sen jag blev mamma, men färjeturen hem igår var läskig. Vågor höga som hus slog in mot stackars lilla färjan Helena Elisabeht som vajade än hit än dit.

Is och vatten är enorma krafter. Föutom dess inverkan på hemresan har cykeln fått en glasartad inramning. Undrar om låset frusit... 
image50

Vi har haft härliga dagar ute till havs. Tacksamhetstankar skickas till Jensens!Ingen kamera

image49


Blommorna hemma hos oss har fått nytt boende idag. Ny härlig näringsrik blomjord. Jag hoppas de ska trivas i sina nya krukor. Växa och frodas som aldrig förr! Det var inte en dag för tidigt... Dock blir det bara dessa fejkade blombilder för jag har glömt kameran hos mor och far! 

Imorgon åker vi bort igen. Denna gång tar vi färjan ut till Holmön. Jag ska hämta kameran först bara, så ni får lite bildbevis. Önskar mig bra väder, tack. Och er en trevlig helg!
Underverk

image48


Idag har vi haft fint besök. Självklart åkte alla leksaker ut på golvet...

Otroligt festligt att se dessa gullungar leka och utforska världen! Tiden rusade iväg snabbare än vanligt och vips så var det kväll. Hm, konstigt det där. Hur hade jag tid att jobba förut? Hemma hos oss - gamla huset

image47Ännu en dag får kära läsare hålla till godo med mina ihopknåpade photoshopbilder. Det blir med all sannolikhet bättre i framtiden...

Väggarna hos oss hade en hel del hål från tidigare hyresgäst när vi flyttade in. Dessa återanvände vi både till vinställ i köket (ett annat än det ni fick se för någon vecka sen) och hyllan "lack" från Ikea med alla dess skruvhål passade perfekt på en vägg i vardagsrummet. En kvalificerad gissning är att det satt en "lack" där innan vi flyttade in. När hyllan åkte ner för någon vecka sedan uppenbarade sig de fula hålen igen. Skruvade dit dessa ljus som jag fyndade vid vår förrådsrensning. Hellre ljus än hål i väggen, helt klart!
Lingonsylt och blodapelsinmarmelad


En påse lingon från mamma skulle bli sylt, men jag fastnade i fina kokboken alldeles för länge, så bären är kvar i frysen och huvudet fullt av inspiration. I boken finns gott om bra, enkla recept blandat med vackra bilder. Nu vill jag göra både blodapelsinmarmelad och rabarbersylt!. Lingonen blir morgondagens projekt och kanske vågar jag mig på marmeladen, men rabarbern får tålmodigt vänta tills det är säsong!


image46
Längtar sommar

image45

Är det bara jag som tar med kameran överallt men glömmer fota när läget kommer? Jag blir matt. Släpade runt på kameraväskan hela helgen, men blev det några bilder? Ja några få, de går att räkna på en hand. Så trist! Vi hade en urkul helg och är helt möra i kroppen idag. 

I fredags på premiärcykelturen kändes våren nära. Idag när vi var ute föll det stora flingor snö igen. Axel tyckte det var lika roligt ändå! Som ni ser tycker jag det är lika roligt med photoshop fortfarande... Trevlig afton!


Guldspel

image44

 

Jag hade en gul, lillebrors tror jag var röd, storebror en grön och mamma hade en blå. Vaddå? Kånken-ryggsäcken såklart! Och de finns fortfarande, hos utebutiken, med det lilla sittunderlaget i egen ficka. I doppresent från morbror + flickvän fick Axel denna underbart söta "kånken mini". Ser precis ut som de vanliga fast i miniformat. 

Ni som har full koll på all volleyboll som händer i länet har förstås redan räknat ut (med hjälp av resterande ledtrådar) att det är mot den roliga volleybollturneringen Guldspelen, i Skellefteå vi ska bege oss i helgen.

Det bästa med resan är att vi får återse våra gamla (och nya) bekanta, som flyttat dit! Jag passar på att önska trevlig helg såhär lite i förskott nu. Hoppas ni alla får en härligt skön helg!


Sova gott i skogen

image43


Just det. Det är från Decoramas House. Det är mycket skog på väggarna i nya huset (den ovan är bara en fond, oroa er icket). Var vi skogstokiga när vi valde tapet? Det var svårt att bestämma tapeter utan att ha upplevt huset. Jag önskar att vi blir nöjda några år... Hur ofta tapetserar ni om?
Paus

Vi har haft en ofrivillig bloggpaus eftersom blogg.se har jobbat med uppdatering och inloggning har inte varit möjlig. 

image42


Så, vad har hänt sen sist? Jo! Jag har beställt nya pedaler till min älskade cykel. Det börjar ju våras och då spritter det i cykelbenen. Pedalerna hittade jag på Maxpuls där de har en massa bra-att-ha grejer till vettiga priser. Servicen är dessutom personlig och snabb = jag är nöjd. Hoppas bara att cykelbanorna sopas rena från allt grus snart så jag kan svischa fram i racerfart...

Bilderna är från Costa Rica i ett riktigt nybörjarmontage. Men jag blir bättre och bättre på detta enorma program Photoshop. Vi lånade cyklar på hotellet och hojjade till denna milslånga strand. Bildkvaliten beror på kameran (mobilkamera).
RSS 2.0