(jag är) Mamma + sportfåne =

Sporthuset. Ja, jag vet att butiken inte heter så längre, men hos mig gör den det. Intersport är det visst nu. Där kan man alltid hitta nåt. Jag hittar alltid alltför mycket!

Under en dryg timme idag hann jag spana på allt ifrån amningstoppar från boob, nappflaskor och bebiskläder från lundmyr till pjäxor, kängor, cykelskor och pedaler, badräkt och...

Listan kan göras lång, jag är snabb på att spana på mycket!. Till sist kom jag ut därifrån med ett fynd (tror jag)! Hittade en vinteroverall till Axel på rea. Nypris 600 kr, nu 240 kr. 60% gillar jag! Nu ska vi bara spå in i framtiden om hur lång han kommer vara under nästa vintersäsong för att se om den kan tänkas passa då.


image41



Utmaning!

image39

Utmaningar är något jag gillar. Tävlingsinriktad som jag är nappade jag direkt på Pernillas utmaning att visa saker jag tycker om och inte hemma hos oss. 

Dessa vinställ som på något underligt sätt låter flaskan hänga fritt tycker jag är fina. Köpte dem i Costa Rica när vi var där på bröllopsresa.

Funderade ett tag (30 sek) och visste direkt vad jag inte gillar. Ok, det finns mer än dessa sladdar jag inte tycker om i vår lägenhet, men detta är något jag retar mig på enormt. Vad ska man göra med dom? Den som känner till den optimala lösningen bör genast pallra sig hit och genomföra. Eller åtminstone berätta/beskriva hur man gör, då blir jag gladare än gladast.

Utmaningen skickas vidare till BokmalenSkepparegatan och Bröjer. Hoppas ni inte redan gjort denna utmaning!

image40





My everest...

Pga fortsatt snuva och hosta har även denna dagen spenderats hemma. Axel har blivit lite friskare och jag har jobbat med photoshop. Idag har jag lärt mig en hel del! Hurra! 


image37

Axel är glad trots förkylningen.




Atjoo... Prosit!

Axel är fökyld och febrig så vi har spenderat nästan hela dagen inomhus. Ni får hålla till godo med en bild från helgen. Önskar bara jag kunde kunde photoshop! Snart så...

Det kan bli rätt kallt i en stuga utan elektricitet. Det märktes på rimfrostiga rutor, isen på dörrhandtaget och när mammas skor hade frusit fast i golvet en morgon!


image35




Kyla och värme

image33


Oj, vad svårt det är med photoshop! Har suttit med denna bild hur länge som helst! Ni får ta det för vad det är: mitt första photoshopcollage.

Påsken har varit helt otrolig! Varierat antal minusgrader (igår på morgonen -24°), strålande sol och gnistrande snö under skidorna. Samtidigt som vi låtit lugnet spridas i kroppen har vi hunnit med några skidexpeditioner, bastat, pimplat, badat isvak, eldat (ute och inne) och ätit. Som vi ätit! Trots bristande tillagningsmöjligeheter (järnspis) har vi ätit otroligt gott och mycket. Tack mamma och pappa för en härlig påsk!




Kusin vitamin

Min brorsdotter Elsa (med föräldrar) har varit på besök under påsken. Axel har glatt låtit sig roas och inspireras av sin kusin som både kan gå och säga något ord.

Mycket roligt att träffa dem! Hoppas de kommer tillbaka snart...


image34





Svart fredag



Färgtemaveckans sista dag för min del.

image32

Svarta grejer finns det gott om här, men såhär inför påskhelgen med all dess mat passar jag på att tipsa om en bra men rätt läbbig bok. Fast kanske ni egentligen borde vänta med att läsa den till efter påsk, den kan ha en viss avskräckande effekt på matintag.

Önskar alla en glad påsk och på återläsande efter helgen! 



Less


Ja, du har kommit rätt!
(om det var hit du ville komma vill säga..)

Jag blev less på designen på min blogg och kände att det var dags att förnya! Det gick fort va!? Är inte riktigt tillfreds med den här heller, men den får duga tillsvidare.

Tänkte passa på att inspirera er som har småttingar med lite bilder på söta saker man kan göra själv.

           

-Nattskjorta med snöre nertill. Praktiskt om man behöver byta blöja på natten.
-Stickad mössa.
-Hängselbyxa i plysch.
-Stickad mössa med namn. Bra doppresent? 

Hoppas jag inspirerat någon! Nu är det dags för mig att njuta av solen. Glad eftermiddag!



Skär torsdag

Tack för tipsen om byrån! Det får bli nästa veckas projekt (eller nästnästa). Återkommer helt enkelt!

Dessa stolar är också ett litet projekt. Tänkte slipa och måla om dem. Färg? Vet inte riktigt. Jag vet inte ens om jag ska ha dem kvar. Jag gillar att de har sån skarp färg, det blir som en färgklick hos oss, men de behöver ändå målas om, så kanske jag tonar ner dem lite då.

Fortsätter på inslagen bana: Vad tycker ni? Är det nåt att spara? Måla om i liknande starka färger eller tona ner dem lite och kanske måla alla (tre) i samma färg?

Vet tyvär inte var de ska vara. Kanske bara behåller en till hallen.  Eller till Axels rum. Ok, nu kommer en rätt "stagead" bild...

image27



Grön onsdag

Färgtema-veckan fortsätter. Idag är det grönt som står på tur.

Grön är min nya favoritfärg! Detta till trots tog det en god stund innan jag hittade nåt grönt att fota. Kom till slut att tänka på Axels nya hylla (som jag själv snickrat ihop!) hos mamma och pappa. Så dit styrde jag min kosa.


image25


För övrigt fick jag spader på lägenheten idag. Det är så trångt! All heder till de som lyckas bo såhär under längre tid. Sen en liten fråga som jag skickar ut i cyberspace: vad göra med denna byrå? Måla svart? Måla vit? Måla grön? Nya knoppar? Tänkte använda den som klädförvaring i Axels rum. Eller som sy och kontorsförvaring i sy/kontoret. Alla tips är välkomna!


          




Hemma hos oss - nya huset

image22                   image23 

Oj, vad det syns dåligt! Detta är tapeten i vårat kök. Väldigt lite väggar att tapetsera i just köket, så jag ville ha en ljus tapet men som det ändå händer lite med. Tapeten är alltså vit (syns inte på bilderna). Som ni ser reflekteras ljuset olika.  Det är Eco House nr 9812.

Får nog återkomma när byggdammet är bortstädat och lite möbler kommit dit. Idag ligger inte ens golvet på plats!


Vit tisdag

Jag har kört fast. Tänkte visa lite tapeter från nya huset, men det går bara dåligt. Hur gör man? Jag har inga egna foton på tapeten så jag tänkte hämta från tapetföretagets hemsida. De bilderna som finns där är dock  små att det inte syns hur tapeten ser ut.


Så Axelvännen får vara temabild idag igen. Hans första små risgryn dök upp redan i december. Sen dess har två nya gaddar uppenbarat sig. Rätt svåra att få med på bild dock! 

Jag gör ett nytt försök med tapeten senare...
 
image21


Lite mer blått

Det ska börjas i tid brukar det heta. Ni som känner mig tänker säkert så. Men ni vet ju också vilka bakgrunder jag och maken har. 

Dessa underbart söta små träningsskor från nike är en present från våra härliga grannar. Kunde inte låta bli att lägga till dem till blå måndagen innan det blivit vit tisdag! 

image20 
 
Dagen förvann i ett nafs. Utflykt, pulkhämtning hos arbetskompis i Ersmark, veterinärbesök (igen), mat och bad för bebis gjorde att tiden rann iväg. Jag får berätta mer om nya huset imorgon. Eller dagen efter det... Kan tills dess berätta att jag sett vår fondtapet på några bloggar! Kul! Verkar vara fler än jag som gillar den. Nyfiken? Du får ge dig till tåls... 
 


Temavecka - blå måndag

Så kul med temavecka! Bra initiativ från Nilla! Axel har en härligt blå keps som min mamma sytt. (Mönster kan jag maila om nån är intresserad)

image19

Nu ska vi bege oss ut i snön. Närmare bestämt till Nydala för korvgrillning! Återkommer kanske med lite bilder. Ha en bra måndag kära läsare, och tveka inte att lämna en kommentar, det är roligt! 

Hemma hos oss - gamla huset

Gamla huset är alltså en lägenhet - i ett hyreshus. Vi bor tre personer på 50 kvm = inget jag rekomenderar. Även om en av oss är väldigt liten så kompenseras det av att två av oss är väldigt långa! (snittlängden i familjen, just nu är 1,52m)

I månadsskiftet maj/juni flyttar vi till nya huset! 145 härliga kvadrat att sprida ut sig på. Tills dess har jag köpstopp. Försöker istället rensa ut här hemma för att inte ta med för mycket gamla grejer i flytten som vi egentligen inte vill ha! Och så har jag haft lååång tid på mig att planera och fantisera om hur vi ska ha det. Tack för all inspiration på bloggarna!

Så mina före och efterbilder blir från två olika ställen. Jag är verkligen otroligt less på lägenheten! Har gett upp hoppet om att någonsin få ordning igen. Vi ryms helt enkelt inte här längre. 

Några få bilder kan ni få se redan nu. Kanske vågar jag mig på att visa lite mer senare, måste ladda lite bara.

    Axels säng som jag renoverade i somras. 

  Nyckelhållaren som lyser lite 90-tal, men som är väldigt praktisk. Kanske den får följa med till nya huset, vad tycker ni? Anar ni den hemska halltapeten?

  En tygram jag gjorde en dag när jag var så otroligt less på sovrummet. Tyget är från Åhlens och var på rea, tror jag köpte en meter för 20 kr.

  Blommorna får följa med till nya huset. Men samtliga ska planteras om inom kort.


Så, det var några detaljer härifrån. Nu bara MÅSTE jag gå ut i det fina vårvädret! Ska berätta lite om nya huset sen! 

Måste bara lägga till en bild av det allra finaste vi har här hemma...

image17 




 


Pepparnötter

image11


Visst är det något speciellt med hembakt fika? Axels mormor (ja, min mamma alltså) bjöd på pepparnötter och mandelkubb i eftermiddags då vi kom hem från lekparkstur med Axels kusin Elsa. Hjälpte Axel till med baket?

 
image12
 
Ja, bilden kan ni ha sett tidigare, kan inte hjälpas.



Som en skänk från ovan

Så var den här. Helt plötsligt. Som om den aldrig varit borta

Visst är det underligt vad solen kan göra för humöret?

Själv blev jag så energisk att löparskorna fick sig en omgång i skogen. 


image10





 

Omega 3

Vel-fia kallas jag för. Känner mig sällan beslutsmässig. Igår, som så många andra gånger, stod jag i fina butiken Mias lustgård med för många "options" och kommer hem tomhänt. Tusan att det ska vara så svårt att bestämma sig!? 

En sak jag lyckades bestämma mig för var middagsmaten. Färsk laxfilé från Ica Gourmet 89 Kr/kg. Bra pris. Så jag knep en sån, lite blåmögelost, brämhultsjuice (min absoluta favoritjuice som också var kampanj på) och en ananas. Jag har nämligen sett reklamen för jag- vet- inte- vilket- ställe där osten, blandad med créme fraich, breds ut över laxen som sen åker in i ugn. Verkligen enkelt, men jag funderar om fisken inte varit godare 'au naturelle'... 

Jag brukar passa på att laga mat till Axel för infrysning när vi har råvaror hemma. Igår fick han lax med ris och div rotsaker. Ser inte så jättesmaskigt ut, men han har inte så många tänder att tugga med, så mixerstaven har fått gå lös på fisken. Han lät det väl smaka, men gillade ananasen allra bäst! För er som vill laga mat till småttingarna finns lite tips hos Maria där man även kan ladda ner en liten barnmatskokbok.


image9



Ernstologi

"Man känner sig aldrig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen".
 
Ni har säkert hört eller läst Kirchstaiger's kända citat. Jag vet inte riktigt vad han menade (är det nån som gör det?), men brödbak stillar mina prestationskrav aningen.

Mitt favoritbröd just nu är "Det oknådade brödet". Det passar mig utmärkt eftersom det är just det. Oknådat alltså. Snabbt och lätt, jag blir inte ens mjölig om kläderna! Jag brukar variera både vätska (sist gjorde jag morotsjuice = ett glatt orange bröd) och frön (linfrö och oskalat sesamfrö).

image8


DET OKNÅDADE BRÖDET
Hämtat ur "Annas mat" av Anna Bergenström. Bonnier Alba.


Ingredienser:

25 g jäst
4 dl vatten
8 dl vetemjöl
(1 dl solrosfrön)
1 tsk salt
1 msk honung


Gör så här:

Smula jästen i botten på en degbunke. Lägg i saltet och en liten klick honung.
Rör ut i lite av det ljumma vattnet. Häll på resten av vattnet. Häll i allt mjöl och eventuellt solrosfrön.
Rör ihop degen och låt jäsa under bakduk i 1-2 timmar.
Smörj en bakplåt och och tippa den jästa degen direkt på plåten.
Degen skall alltså inte knådas alls.
Låt degen jäsa i ytterligare cirka 20 minuter. Grädda brödet mitt i ugnen i 250 grader i 15 minuter, sänk värmen till 125 och grädda i ytterligare 40-45 minuter.



Jag klipper till med saxen...

En dag för länge sedan då tidsbristen slog till och jag kände mig modig friserade jag maken för första gången. Resultatet blev lyckat och sedan dess har jag varit hans frisör. Det är både enkelt, eftersom ingen direkt tidsbokning krävs, och billigt, de enda investeringarna vi gjort är en trimmer och några saxar.

image6






image7


Sonens kalufs är härlig! Dock lär det dröja innan den behöver friseras.




Kids, kids, kids

image5'

När jag är på barnavårdcentralen tycker jag att Sverige är fantastiskt!

Där träffar jag det förväntansfulla paret som är där första gången för att få höra sitt barns hjärtljud, mamman med de söta tvillingarna som sussar så sött bredvid varandra i vagnen, storasystern som inte vill sluta åka plastrutschkana fast pappa tjatar att de ska gå hem för att äta innan lillebror vaknar i vagnen och så kvinnan som är där på övertid. Hon som suckar för varje steg. Hon som ska föda vilken dag som helst. Hon som bär runt på en tung mage fylld till bredden och bara väntar på att bebisen ska komma ut. (Minns hur det var...)

Alla dessa får hjälp, om de vill, gratis, på barnavårdcentralen. Klart förmånligt!  



När börjar morgon?

Söndagen spenderades på loppis krängandes gamla saker. De fynd jag själv gjorde var bland våra egna grejer! Mor och far var tidigare ägare till dessa härligt stora muggar som nu pryder våra hyllor. Jag gillar dem faktiskt! Fanns i Ikea's sortiment för sisådär 30-35 år sedan.

De kom till användning redan denna morgon då sonen tyckte natten var slut 05.20. Efter mat och lite mys i sängen somnade han gott om, men för min del var det inte möjligt. Kaffe skulle göra susen, och i dessa muggar ryms det inte mindre än 7dl!!

Full med koffein ska jag nu göra dagen!


image5

Inte bara sällskapssjuk

Familjens sedan 16 år tillbaka sällskapssjuka katt har visat sig lite knepig den sista tiden. Glömsk, orolig, trött. Idag fick han träffa kattdoktorn och det visade sig inte stå helt rätt till med honom. Stackars kissen har blivit sjuk! Definitivt besked imorgon vad det är för åkomma, men det verkade som diabetes.

Kan katter ha alla sjukdomar människor kan?

image2



Axel satsade på djurtemat i björnoverall.  Spännande var det hos veterinären. Det blev så många nya intryck att han slocknade i bilen på vägen hem, helt slut.


 image3

Blogg, yes box!

Så var det gjort. Bloggandet har börjat. Skönt!

Har gått och funderat länge hur, när, var och framförallt OM jag ska våga skapa en egen blogg. Efter att ha provat lite smått på  www.myjalbum.net har jag upptäckt nöjet med detta skapande. Inspirerad av Sara (thanx!) kastar jag mig nu ut i denna virtuella värld på egen hand... Hoppas det kan glädja fler än mig!

 

 image2

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0